Širimo znanje

Koristne in zanimive izobraževalne vsebine

Vabimo vas na brezplačno spletno predavanje za učitelje fizike z naslovom Bomo umetni inteligenci odprli šolska vrata?. Prjavite se in si rezervirajte čas v sredo, 8. marca 2023, med 18. in 19. uro.

V predavanju nam bo fizik, filozof znanosti in urednik spletne strani Kvarkadabra dr. Sašo Dolenc predstavil napredek na področju umetne inteligence, ki je javnost zadnje mesece še posebej navdušila v obliki zmogljivih jezikovnih modelov, kakršen je ChatGPT.


Spoznali bomo tehnologijo, ki poganja tovrstne sisteme umetne inteligence, težave, ki so jih morali znanstveniki razrešiti pri njihovem razvoju, in obete za prihodnost. Predstavili bomo tudi nekatere možnosti uporabe teh tehnologij v šoli.

Veselimo se (spletnega) srečanja z vami in vas prijazno pozdravljamo!

Vabimo vas na ogled spletnega predavanja za učitelje fizike z naslovom Verjeti znanosti?! V družbi cenjenega fizika dr. Alojza Kodreta boste spoznali, kako opolnomočiti učence, da bodo ob srečanju s teorijo ploščate Zemlje (in podobnimi teorijami) le zamahnili z roko.

Na spletnem predavanju smo se dotaknili naslednjih tem:

  • kaj je bistvo znanstvene metode
  • pojav zanikovalcev znanosti
  • vloga novih medijev
  • kaj lahko prispeva šola

Želimo vam prijeten ogled!

Na posnetku spletnega predavanja iz marca 2022 si lahko ogledate prednosti serije Moja prva fizika in spoznate novo generacijo gradiv za fiziko na platformi IzziRokus.

Tudi v šolskem letu 2022 boste lahko na brezplačnih spletnih predavanjih podrobneje spoznali serijo Moja prva fizika. Že sedaj se veselimo vaše družbe, namignemo pa vam lahko, da za vse učitelje fizike pripravljamo tudi presenečenje. O datumih webinarjev vas bomo pravočasno obvestili in vas povabili k prijavi.

Vas zanimajo izobraževanja za strokovno in osebnostno rast?

Logo Modra akademija

Za vas imamo na voljo vrsto izobraževalnih srečanj, ki se jih lahko udeležite bodisi v živo na razpisanih terminih, s povabilom na vašo šolo ali prek spleta! Izbrani predavatelji in predavateljice vam bodo skozi praktične delavnice pomagali pri pridobivanju novih in nadgrajevanju že usvojenih znanj na področju kompetenc prihodnosti. Število mest je omejeno, zato vas vabimo k prijavi že danes na www.modra-akademija.si.